RÓLUNK

1997-től napjainkig !

 

A Borda húsfeldolgozó története az 1990-s évekre nyúlik vissza.

Amikor is egy fiatal pár szülői segítséggel , nagy lendülettel és egy félrészben megörökölt épületben megálmodta a jövőjüket. Az alapot a férj hentes szakmája és a faluban elért sikere,ismertsége adta,amit a helyi disznóvágásokon szerzett majd az elkészült hurka,kolbász,sonka nagy-nagy elégedettsége tovább fokozta.

Saját tőkéből és a kétkezi munkával épült fel a feldolgozó ,ami, 1997-ben családi vállokozásként indult.

Már az első időben is Budapesti és a környékbeli élelmiszer és húsboltokba szállítottunk. Ez mind a mai napig így van. Már az első években is rozsdamentes gépekkel történt a gyártás .A legkedveltebb termék a házi kolbász volt. Vezető helyét a termékek között mind a mai napig megőrizte. A nyári turista felvágott útja nem volt ennyire egyszerű,ugyanis előbb meg kellett győzni a vevőket arról ,hogy a mi turistánk minőségben nem az akkori idők lejáratott terméke,hanem még a nagyapáink által kedvelt és szeretett turista felvágott,amire talán még mi is emlékszünk,ha máshonnan nem az uzsonnánkból .

Minden termékünk házias jelleggel és ízvilággal készül. Nagy figyelmet fordítunk korunk népbetegségének számító allergiának,ezért a készítmények nem tartalmaznak szóját és egyéb allergén anyagot. Az utóbbi pár évben bővítettük a termékpalettánkat az un. Vörös árukkal. A frankfurti virslit és a sertés párizsit követte a marhabélbe és lóbélbe töltött sertés-marha -és -lópárizsi.

A termékek bővülésével párhuzamosan korszerűsödött a géppark is. A daráló és töltő-gép mellett számítógép vezérelt ,környezetbarát technológiával működő főző-füstölő szekrény szolgálja a pontos és megbízható füstölést. A három hagyományos füstölőben készül például a parasztsonka és a füstölt tarja. Ezek a termékek hagyományos pácolás és érlelés után kerülnek a füstölőbe.

A Borda Húsfeldolgozó az elsők között vezette be a HACCP rendszert,ami garantálja a folyamatos ellenőrzést és a minőséget.

Beszállítóink és mi is ÁNTSZ engedéllyel rendelkező hűtős teherautókkal szállítjuk az árut.

2002-ben helyben megnyitottuk a mintaboltunkat,ahol a sertés-marha hús mellett csirke és pulykahúst is kínálunk vásárlóinknak. A bolt kínálatát folyamatosan bővítjük. Kapható : többféle tészta, olívaolaj, különböző konzervek,üdítőital, mirelit áru.

HÁZIAS ÍZEK-MEGBÍZHATÓ MINŐSÉG-MAGYAR ALAPANYAG

 

 

Ebben a hármas szlogenben benne van minden,amit a vevőknek nyújtani akarunk és nyújtani tudunk. E szellemben dolgozunk,hogy minden kedves megrendelő vásárló elégedett legyen és a következő alkalommal is Borda terméket válasszon !

2018-ban új fejezet kezdődött a Borda Húsfeldolgozó történetében. Több éven keresztül szervezkedtünk,építkeztünk,engedélyeztettünk és intézkedtünk,de a rengeteg munka meghozta gyümölcsét. 2018 március 05.-én Tahitótfaluban megkezdtük működésünket egy vadonatúj Üzemben.

Az új Üzem kényelmes,tágas,minden munkafolyamatnak megvan a helye. Az alapanyagot két beérkező hűtőben tudjuk fogadni. Külön csontozó és gyártó helyiség van. A fűszereket és a beleket külön raktárakban tároljuk. A húsipari ládák és a füstölő botok mosását korszerű berendezések segítik.

A füstölés bükkfával történik,korszerű főző- füstölőben készülnek a finomabbnál-finomabb kolbászok-sonkák stb.

A munkatársak fekete és fehér öltözőben tudnak öltözködni,a reggelit,a teát és a kávét kényelmes ebédlőben fogyaszthatják el.

Az áru hűtött teherautóval jut el a viszonteladókig. Termékeinket megtalálhatják Budapesten és a Duna-kanyarban egyaránt.