Történetünk: 1997-től napjainkig !

     

    A Borda Húsfeldolgozó története az 1990-s évekre nyúlik vissza.

    Amikor is egy fiatal pár szülői segítséggel , nagy lendülettel és egy félrészben megörökölt épületben  megálmodta a jövőjét. Az alapot a férj hentes szakmája és a faluban elért sikere elismertsége adta,amit a helyi disznóvágásokon készült hurka,kolbász,sonka nagy-nagy elégedettsége tovább fokozta.

    Saját tőkéből és  kétkezi munkával épült fel a feldolgozó ,ami 1997-ben családi vállokozásként indult.

    Már a kezdetektől budapesti  és környékbeli élelmiszer és húsboltokba szállítottunk. Ez mind a mai napig így van. Már az első években is rozsdamentes gépekkel történt a gyártás .A legkedveltebb termék a házi kolbász volt. Vezető helyét a termékek között mind a mai napig megőrizte. A  nyári turista felvágott útja nem volt ennyire egyszerű,ugyanis előbb meg kellett győzni a vevőket arról ,hogy a mi turistánk minőségben nem az akkori idők lejáratott terméke,hanem  még a nagyapáink által kedvelt és szeretett  turista felvágott. Talán még mi is emlékszünk,ha máshonnan nem, hát az uzsonnánkból .

    Minden termékünk házias jelleggel és ízvilággal készül. Nagy figyelmet fordítunk a  korunk népbetegségének számító allergiára,ezért 1-2 termékünket leszámítva a készítmények nem tartalmaznak szóját és egyéb allergén anyagokat. Az utóbbi pár évben bővítettük a termékpalettánkat az un." vörösárukkal". A frankfurti virslit és a sertés párizsit követte a marhabélbe és lóbélbe töltött sertés, -marha, -és -lópárizsi.

    A termékek bővülésével párhuzamosan  korszerűsödött a gépparkunk is. A daráló és töltő-gép mellett számítógép vezérelt ,környezetbarát technológiával működő,  főző-füstölő  szekrény szolgálja a pontos és megbízható füstölést. A három hagyományos füstölőben készül például a parasztsonka és a füstölt tarja. Ezek a termékek hagyományos pácolás és érlelés után kerülnek a füstölőbe.

    A Borda Húsfeldolgozó az elsők között vezette be a HACCP rendszert,ami garantálja a folyamatos ellenőrzést és a minőséget cégünk termékeinél.

    Beszállítóink és mi is, az ÁNTSZ engedéllyel rendelkező hűtős teherautókkal szállítjuk az árut.

    2002-ben  lakhelyünkön megnyitottuk a mintaboltunkat,ahol a sertés-marha hús mellett, a  csirke és pulykahúst is kínálunk vásárlóinknak. A bolt kínálatát folyamatosan bővítjük. Kapható : többféle tészta, olívaolaj, különböző konzervek,üdítőital, mirelitáru.

     

    HÁZIAS ÍZEK-MEGBÍZHATÓ MINŐSÉG-MAGYAR ALAPANYAG

     

    Ebben a hármas szlogenben benne van minden,amit a vevőinknek nyújtani szeretnénk és nyújtani tudunk. E szellemben dolgozunk,hogy minden kedves Megrendelő és Vásárló elégedett legyen és a következő alkalommal is   Borda terméket  válasszon !